De half-Nederlands/half-Palestijnse Jelena Noura ‘Gigi’ Hadid (1995) begon haar modellencarrière bij Guess, maar is ondanks haar commerciële looks ook door de avant-gardistische modewereld omarmd.

Zo verscheen ze in de campagne van Balmain en MaxMara, liep ze de shows van Moschino en Dolce & Gabbana en werkte voor Vogue US.

Het model is vooral geliefd bij jonge meisjes die graag meezingen met de liedjes van haar vriendin Taylor Swift of haar vriend Joe Jonas.

Gigi, dochter van architect en real estate tycoon Mohamed Hadid en model Yolanda van den Herik uit Papendrecht, behoort tot een nieuwe generatie knappe rijkeluisdochters als Kardashian-telg Kendall Jenner en Cara Delevingne. Deze meisjes hebben naam gemaakt als model maar werden door hun ongekende populariteit op social media ware celebrities, inclusief paparazzi en roddelpers.

Om zeven uur ’s ochtends landt ze vanuit New York, en eenmaal in het hotel bestelt ze meteen via de roomservice een broodje kaas. ‘Dat smaakt hier zoveel beter dan in The States.’ Voordat het circus losbarst is er nog tijd om in alle rust – er is nog bijna niemand op straat – met haar team (haar en make-up, manager en altijd een familielid of vriendin) over de grachten te wandelen. Om twee uur is het dan zover; haar entree bij de Bijenkorf voor een meet-and-greet met fans.

Read More: Meri Pyaari Bindu Song Khol De Baahein will win your hearts

De balkons op alle verdiepingen staan vol juichende en wuivende mensen, haar oom en tante staan er ook tussen, zegt ze. Een meisje houdt een bord vast met de tekst ‘I skipped school’. Het loont – ze wordt er uitgepikt en mag als een van de eersten met Gigi op de foto.

Het nieuws komt ook de rector ter ore en het meisje moet zich de volgende ochtend melden. Gigi is ontroerd.

‘Het is te gek om naar mijn moeders geboortegrond te komen en zo warm onthaald te worden. Ze kan er helaas niet bij zijn, maar ik weet dat dit heel veel voor haar betekent.’